söndag 22 september 2013

Läseboken

Vi läser ett nytt kapitel i vår läsebok varje vecka. Boken heter Ottos dagbok och handlar om en liten kille som börjar i första klass. Vi får följa honom och hans klasskompisar under året i ettan. Otto tar upp många viktiga saker i sin dagbok. Den här gången handlar det om att vara kompisar. Han berättar  att han oc hans bästa kompis Elias inte alltid tycker lika men att de alltid blir sams igen. Så är det också i det verkliga livet. Man måste inte tycka lika alla gånger, men det betyder inte att man inte kan slutat vara en kompis.


.

söndag 15 september 2013

Ramnasjön runt


I torsdags hade ettorna en friluftsdag vid Ramnasjön. En av aktiviteterna var då att springa ett varv runt sjön i det tempo man själv ville hålla. För att inga elever skulle komma vilse så hade vi flera lärare som följde med olika grupper. Jag själv fick uppdraget att springa tillsammans med dem som ville springa fort. Starten gick bredvid fågelkolonin när startsignalen ljöd var det ett 20-tal barn som satte full fart. De flesta blev trötta redan efter en kort stund men några höll farten uppe. Den snabbaste eleven sprang de 1300 meterna på 6,45 min vilket är riktigt bra. Jag själv fick kämpa en del för att inte bli frånsprungen. Efter att ha sprungit ett varv var det några som ville springa ett varv till vilket de gärna fick. För några stycken blev det totalt tre rundor vilket inte är alls dåligt för en sjuåring. På bilden ser ni den som var snabbast.



söndag 8 september 2013

Samhället som klassrum



För att göra undervisning en intressant och förankrad i det verkliga livet är det viktigt att gå ut från klassrummet och lära sig saker. Här tittar några elever nyfiket in i ett av de gamla husen som finns i Ramnaparken. Vid ett senare tillfälle kommer vi också att få möjligheten att titta in i husen och lära oss om de människor som bott där.


Den här veckan har vi fått en låda med böcker som vi lånat skolans bibliotek. Det är kul att se vilket intresse det finns för det som finns i böckerna fast man ännu inte lärt sig läsa.




Nu har vi  kommit igång med lästräningen i Ottos dagbok. Under året kommer vi att få följa Otto och hans vänner i första klass.